16.10.2017

Sears 1908 postimyyntiluettelo (osa1)

Valikoima maaseututalouksiin suunnattuja tuotteita amerikkalaisen Sears postimyyntiluettelon sivuilta vuodelta 1908.
Jäälohkarekaappi 1908. Yläosassa on tila jääkuutiolle ja sulamisvesi valuu putkea pitkin kaapin alle. Tuohon aikaan jään myynti oli kannattavaa liiketoimintaa.
 Richard Sears perusti Alvah Roebuckin kanssa postimyyntiliikkeen Chicagoon vuona 1888. Ensimmäisessä postimyyntiluettelossa esiteltiin kelloja ja koruja.
He suuntasivat tarjontansa maaseutuväestölle, joka oli paikallisten sekatavarakauppojen suppean valikoiman varassa.
Postimyyntituotteiden määrä kasvoi nopeasti ja vuonna 1895 Sears, Roebuck & Companyn luettelo oli jo 532-sivuinen. Siinä kaupiteltiin mm. ompelukoneita, polkupyöriä, urheiluvälineitä, uuneja, posliinia ja lasitavaraa, soittimia, satuloita, rattaita, lastenvaunuja, kenkiä ja vaatteita.
Roebuckin myytyä osuutensa, hänen tilalleen tullut Julius Rosenwald kehitti yritystä ja lisäsi valikoimaa entiestään.
Tässä kätevässä yhdistelmätyökalussa on kirves, vasara, sorkkarauta, leikkurit, ruuvimeisseli ja nahan lävistin. "Erinomainen työkalu aidan rakentamiseen tai korjaamiseen." Pituus 30 cm.
 Puhallettavat siivekkeet uimarin avuksi. Kannattaa jopa 113 kg:n painoista henkilöä.
Naisten ja miesten uimapukuja. Värit musta tai sininen. Naisten tamineen luvataan soveltuvan myös voimisteluun.
Pilailuväline. Toiminta: pyydetään uteliasta katsomaan linssin läpi "kinematographin" sisällä näkyvää kuvaa. Sitten kerrotaan että lisää kuvia saadaan näkymään nuppia kierrettäessä. Tällöin tirkistelijä saakin lisäkuvien sijaan vesisuihkun silmäänsä.
Mekaaninen askelmittari. Mittarin takakansi aukaistaan veitsen terällä ja sieltä asetellaan askelpituus. Laite sijoitetaan kellotaskuun ja se rekisteröi askeleiden määrän. Kellotaulun näköiseltä asteikolta luetaan kävellyn matkan pituus.
Jo Leonardo da Vinci luonnosteli askelmittaria, mutta sveitsiläistä Perreletiä pidetään askelmittarin kehittäjänä. Sen kojeisto perustui hänen vuonna 1770 keksimänsä itsevetävän kellon mekanismiin.
 Pöytäpuhelin, jonka tammipuinen koneisto voidaan sijoittaa seinälle tai pöydän alle.

Ei kommentteja: