4.10.2017

Musiikkihuonekaluja 1960-luvulta

Decca Stereogram 1961
Decca Stereogram SRG 500
"Jazzin ystävät, jotka valitsevat huolellisesti...valitsevat Decca Stereogramit."
Lontoolainen Decca Radio and Television perustettiin vuonna 1938 Decca Gramophone Companyn tytäryhtiöksi valmistamaan radioita, gramofoneja ja televisioita. Yllä olevat vuoden 1961 Stereogramit ovat pähkinäpuiseen huonekaluun rakennettuja stereohdistelmiä. Niissä on kolmen aaltoalueen radiovastaanotin, stereovahvistin ja stereolevysoitin levynvaihtajalla. 
Tuohon aikaan radiot ja tällaiset yhdistelmät olivat arvokkaita ja ne lisäsivät jo ulkoasullaankin kodin viihtyisyyttä.
Motorola 1962
Amerikkalaisia Motorolan stereokalusteita sai pähkinäpuisena tai mahonkisena. Laitteistoissa oli levysoittimen ja radion lisäksi 3 erillistä vahvistinta ja kolme erillistä kaiutinyhdistelmää sekä Motorolan kehittämä Vibrasonic soundsystem. Mikä se sitten lieneekin.
Amerikkalainen General Electric "kahvipöytästereo" vuodelta 1963. Kalusteen sai vaahterapuisena tai pähkinäpuisena. Vehkeessä oli kuusi kaiutinta, radio/vahvistin ja brittiläinen Garrard levysoitin. Tyylikäs kapistus.
Grundig Majestic 1966
Saksalaista Grundig Majestic stereokalustetta myytiin myös USA:ssa. Kaluste on valmistettu Schwarzwaldin pähkinäpuusta ja siinä on stereoradio, 4-nopeuksinen stereolevysoitin timanttinaulalla ja 4 Superphonic kaiutinta sekä tilavaraus nauhuria varten. 
Zenith 1967
Amerikkalaisessa Zenith-musiikkikeskuksessa on puolijohdevahvistin ja puolijohdeviritin (ei siis enää putkia!), 8-raita kasettisoitin ja stereolevysoitin timanttineulalla. Valittavana oli kaksi eri mallia: "moderni Lind" (isompi kuva) ja "elegantti Lucien" (pikkukuva).

Ei kommentteja: