16.10.2017

Sears 1908 postimyyntiluettelo (osa 4)

"Anteeksi, en kuullut." Vuonna 1908 huonokuuloiset joutuivat tyytymään tällaiseen apuvälineeseen. Kumista valmistettu ohuempi pää asetettiin korvalle ja keskustelukumppani karjui puhetorveen asiansa.
 Samalla kun tilasi kuulotorven, miksei hommaisi itselleen kätevät käsiraudat. Käsiraudat kotitalouteen?
 Lihamyllystä ja kellosta taitaa olla enemmän hyötyä kuin käsiraudoista. Kello on 68 senttiä korkea ja siinä on 5 senttiä tavallista suurempi kellotaulu, jotta sen näkisi tuvan perältäkin. Musta pähkinäpuusta valmistettu runko on kauniisti käsin veistetty. Lyöntikoneisto kajauttaa äänimerkin aina puolen tunnin ja täyden tunnin kohdalla.
 
< Jaloilla varustetussa liedessä on tilaa 6 kattilalle.

Uusinta mallia oleva kamiina toimii hiilen lisäksi muillakin polttoaineilla. >
Searsin postimyyntiluettelosta saattoi tilata myös kokonaisen talon piirustuksineen ja materiaaleineen. Määrämittaan sahattu puutavara ja kaikki muu tarvittava materiaali saapui rautateitse. Pohjois-Amerikkaan toimitettiin yli 70 000 taloa vuosina 1908 - 1940. Tarjolla oli 370 erilaista mallia pienestä kesämökistä 14 huoneen taloihin. Talomalleja myytiin erityisen Seas Modern Homes luettelon avulla. Ensimmäisessä, vuoden 1908 luettelossa oli 22 mallia. Esimerkkinä yllä olevan kuvan mukainen kaksikerroksinen asuintalo ilman kylpyhuonetta ja sisävessaa. Lisähinnasta sai mukaan myös sähköistyksen, vesi- ja viemäriputket sekä keskuslämmityksen. (searsarchives.com)

Ei kommentteja: