1.12.2016

Nokian tennarit 1966

Tässä vuoden 1966 mainoksessa esitellään kahta kumitossumallia. Matalampia kutsuttiin tennistossuiksi eli tennareiksi. Korkeampi malli oli puolestaan koripallotossu. Muistan itse käyttäneeni noina vuosina kumpaakin mallia. Koripallotossuja oli ainakin mustina ja ruskeina, tennareita valkoisina, sinisinä ja punaisina. Jossain vaiheessa oli muotia pitää valkoisia tennareita sinisten farkkujen kanssa. Tennareita pestiin esim. mäntysuovalla jos ne likaantuivat. Mainoksessa oleva Nokia-merkki on Suomen Kumitehdas Oy:n logo.
Suomen Gummitehdas Oy perustettiin vuonna 1898 ja se toimi aluksi Helsingissä. Kumijalkineiden tuotanto siirrettiin Nokialle vuonna 1904 ja siellä alkoi myös auton renkaiden valmistus vuonna 1933.
Suomen Gummitehdas käytti tuotemerkkinään "Nokia" heti muuton jälkeen korostaakseen tuotteiden suomalaisuutta venäläisiä kilpailevia kalossituotteita vastaan. Yhtiö hankki vuonna 1918 osake-enemmistön puunjalostusalalla toimineesta Nokia Oy:stä. Gummitehtaan nimi vaihtui vuonna 1959 Suomen Kumitehdas Oy:ksi. Vuoden 1967 alusta Suomen Kumitehdas, Nokia Osakeyhtiö ja Suomen Kaapelitehdas fuusioitiin Oy Nokia Ab:ksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on tuollaiset valkoiset Veto tennarit käytössä. Toiset samanlaiset siniset ovat käyttämättöminä vielä alkuperäisessä pakkauksessa. Löytyivät vanhan, jo lopettaneen kyläkaupan varastosta. Ovat muuten todella mukavat jalassa.

Juhani K kirjoitti...

Teitpä hienon löydön!
Luulen ettei toisia samanlaisia kävele vastaasi.