11.4.2021

Klassisen Musiikin Toivekonsertti

 

1962

1963
Valitut Palat julkaisi 1960-luvun alussa kansiollisen kevyttä klassista musiikkia. Vuonna 1962 kansio maksoi 10 900 markkaa ja vuonna 1963 vain 109 markkaa. Syynä tähän oli tuolloin toteutettu rahauudistus.
 "1. tammikuuta 1963 Suomen markka uudistettiin siten, että siihen saakka käytössä olleen rahan 100 markkaa vastasi uutta yhtä markkaa ja siihenastinen markka yhtä penniä. Summista siis yksinkertaistettuna pudotettiin kaksi nollaa pois. Tarvittaessa vanhaa markan aikaista rahaa kutsuttiin "vanhaksi markaksi" (lyhenne vmk) ja uutta "nykymarkaksi" (nmk). (wikipedia)
1962
Lapsuudenkodissani oli tämä levykansio ja sitä kuunnellessani tutustuin musiikin ihmeelliseen maailmaan. Suosikkejani olivat tuolloin Tsaikovskin 1812 alkusoitto, Ravelin Bolero, Mozartin pieni yösoitto, sekä Händelin Largo. Sen jälkeen Beatles ja Walker Brothers olivat mieluisempia. Sitten tutustuin Bachiin ja Modern Jazz Quartetiin. Nykyäänkään ei kulu päivääkään ilman jotain musiikkia. Jos en kuuntele muiden esittämää musiikkia väsään sellaista itse.

Tällaista musiikkia Valittujen Palojen "Klassisen Musiikin Toivekonsertti" sisälsi: 
(Esitykset eivät tietenkään ole samojen orkestereiden esityksiä, mutta kappaleet ovat samoja.)
Smetana: Moldau (katkelma)

Johann Strauss: Tritsch-Tratsch-Polka

Mozart: Eine Kleine Nachtmusik, osa 1: Allegro

Rossini: Vilhelm Tell, alkusoitto (katkelma)

Elgar: Pomp and Circumstance (katkelma)

Ei kommentteja: