10.7.2020

Zeiss

1928
   

"Myös vinoon katsottaessa Zeiss punktaalilasien reuna-osain läpi syntyy verkkokalvoon täysin tarkka kuva." (1928)
"Tehokkaan suojan häikäisevää valoa, aurinkoisia lumikenttiä, jäätiköitä ym. vastaan takaavat Zeiss-Umbral -lasit, ne ovat punktalilaseja, valmistettu erikoisesta harmaanruskeasta lasista. Vuorennousijoille, matkailijoille, purjehdus- tai moottorimiehille, urheilijoille, lentäjille, tropiikkimatkailijoille sekä valonaroille silmille." (1929)
1927
Carl Zeiss AG sai alkunsa hienomekaniikan ja optiikan alan työpajasta, jonka Carl Zeiss (1816–1888) perusti itäsaksalaiseen Jenan kaupunkiin 1846. Kehitettyään Jenan yliopistoprofessorin kanssa mikroskooppioptiikan teorian, hän pystyi ainoana maailmassa tuottamaan mikroskooppeja, joilla oli ennalta lasketut ominaisuudet. Tästä seurasi yrityksen nopea kasvaminen.
Carl Zeiss AG:lla on henkilökuntaa noin 11 500 ja tuotantolaitoksia Euroopassa, Pohjois- ja Keski-Amerikassa ja Aasiassa. Yhtiö kehittää ja myy puolijohteiden tuotantolaitteita, mittalaitteita, mikroskooppeja, lääkintäteknologiaa, silmälasien linssejä, elokuva- ja kameralinssejä, kiikareita ja planetariotekniikkaa. 
(zeiss.fi, wikipedia)
1929
 
"Ikolux 12N diaprojektori palauttaa kesän muistot elävinä mieleen. Näette kaikki onnistuneet kuvanne suurina, selvinä ja kaunisvärisinä. Olette uudelleen aurinkoisella lomalla syksyn sateista huolimatta."
"Movilux on hyvä projektori: Kuva ei tärise, ja filmin syöttö on mallikelpoinen. Luonnollisesti siinä on myös automaattinen filminpujotus ja ohjaus painonappiautomatiikalla."
1929

1929

1937

Ei kommentteja: