Menestystuote Pallo-Paidalle muodostui miesten nailonpaidoista, joiden myötä alkoi myös bilateraalikauppa Neuvostoliittoon 1960-luvulla. Muita vientimaita olivat Iso-Britannia, Ruotsi ja Norja.
Vuonna 1966 siirrettiin Pallo-Paidan tuotanto Iitin Kausalaan ja vuonna 1970 Pola Oy:n tuotanto Lappeenrantaan. Itäviennin romahdettua Kausalan tehdas lopetettiin vuonna 1991 ja kaikki tuotanto keskitettiin Lappeenrannan tehtaaseen. Sielläkin toiminta loppui syksyllä 2007. Suomessa koko tuotantonsa tehneen Polan viimeinen vuosi oli tappiollinen, eikä tehtaan omistajalle löytynyt jatkajaa. (STT, wikipedia, Yle)
1939 |
1939 |
1939 |
Aikoinaan pukupaitojen kaulukset ja hihansuut olivat irrotettavia, minkä ansiosta ne voitiin pestä erikseen. Irtokaulus kiinnitettiin paitaan napeilla takaa ja edestä.
1937 |
Jos paidassa on pehmeä kaulus, se rypistyy ja nuhrautuu nopeasti. Tärkätty kaulus taas on kankeahko ja epämukava. Sen tähden Pallo-Paita rupesi käyttämään yksinoikeudella Suomessa maailmankuulua trubenoimismenettelyä kauluksissaan. Pallo Trubenis kauluksessa on kaksi kangaskerrosta liitetty toisiinsa, mutta ei liimaamalla eikä joka kohdastaan, vaan ainoastaan määrätyin kohdin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti