16.5.2020

Mensa

"Ottakaa tavaksenne pitää aina ruokakomerossa varastossa joitakuita Mensa-kotisäilykerasioita. Niistä saatte pöytäänpantavaa odottamattomille päivällisvieraille, silloinkin kun lihakauppa on kiinni. Kahdessakymmenessä minuutissa voitte valmistaa mitä herkullisimman ruokalajin vain lämmittämällä Mensa-säilykkeet suljetussa rasiassansa." 
 

Vuonna 1926 perustettiin Suomeen Oy Sotilassäilyke Ab valmistamaan säilykkeitä puolustusvoimien tarpeisiin. Tuotteita tarjottiin myös kuluttajille kun vuonna 1927 nimi muutettiin Säilyketehdas Mensa Oy:ksi. Valikoimissa oli mm. häränkieltä, savustettua sianlihaa ja herneitä, kanaviillokkia, lammasta kaalissa, lihapalleroita, herkku- tai kielihöystöä sekä lihamuhennosta.
Mensa siirtyi Huhtamäki-yhtymän omistukseen vuonna 1960. Mensan tuotteisiin kuuluivat tuolloin mm. erilaiset makkarat, einestuotteet, säilykkeet sekä eläintenruuat. Jalostajan tulosvastuulliseksi yksiköksi Mensa liitettiin vuonna 1975. Nimeksi muuttui tällöin tuoretuotetehdas Mensa. 
Mensa oli myös edelläkävijä lihaliemikuutioiden valmistajana Pohjoismaissa. Mensan tunnetuimpia tuotteita olivat puristettaviin tuubeihin pakatut liha- ja kalapasteijat.
(jalostaja.fi, wikipedia, porssitieto.fi)
"Kun palvelija on ulkona... Ennen sai perheenäiti hyvin usein luopua hyvinansaitusta ja tarpeellisesta sunnuntailevostaan, kun köksällä oli vapaapäivä.Nyt hän vain valitsee ruokakomerosta jotain Mensa-kotisäilykkeitä, rasian tai parikin, jos vieraita tulee, ja neljännestunnissa on maukas liharuoka valmis. Perunathan kiehuvat pian, eikä raikkaan salaatinkaan valmistaminen vaadi paljon vaivaa."
Kaikki ylläolevat mainokset ovat vuodelta 1928.

1979

Ei kommentteja: