15.2.2020

ETA - tuotteita

Leo Maximilian (Max) Baginski (1891-1964) oli saksalainen yrittäjä, keksijä ja markkinoinnin asiantuntija. Hänen keksintöjään olivat mm. monikäyttöinen pullon korkki, hierontalaite "Punktroller" ja Spalt-kipulääketabletti. Hänen Berliinissä sijaitseva yrityksensä ETA Chemisch-Technische Fabrik GmbH valmisti ja markkinoi mitä erilaisimpia kauneustuotteita.
Näitä kaupitteli Suomessa Teknillinen Liiketoimisto.
Baginskin toinen yritys oli kuuluisan serologin Hans Muchin (1880–1932) kanssa perustettu Prof. Dr. med. Much'sche Präparate mbH. 
Toisen maailmansodan jälkeen suurin osa hänen tuotantolaitoksistaan ​​päätyi Neuvostoliiton alueelle. Baginski pidätettiin ja lähetettiin Buchenwaldin keskitysleirille. Siellä hän antoi lupauksen, että rakentaisi kirkon, jos hän selviäisi leiriltä. Max Baginski vapautettiin elokuussa 1948 ja vuonna 1955 hän täytti lupauksensa ja rakennutti kirkon, pappilan ja päiväkodin katoliselle yhteisölle Bad Sodenissa. (pankowerchronikdotde.wordpress.com/tag/fabrik ja en.wikipedia.org)
Näillä mainoksilla saatiin ihminen tuntemaan syyllisyyttä omasta ulkonäöstään. Nenää, hiuksia, huulia, ihoa ja vartaloa piti muokata tullakseen hyväksytyksi. Sama peli jatkuu ikävä kyllä nykyään vielä voimakkaampana.
1926 kuva: bb-wa.de

Ei kommentteja: