5.7.2019

Stereolevysoitin 1972

Hobby Hall tarjosi postimyynnissä "täydellistä stereosoitinta" vuonna 1972. Concert Hall - nimisiä stereolaitteita valmisti amerikkalainen General Electric. "Soitin on täysin transistoroitu, siis heti toimintavalmis, varma ja lisäksi taloudellinen. Siihen kuuluvan timanttileulan kestoikä on moninkertainen verrattuna tavalliseen safiirineulaan.
Todetkaa itse kuinka tämä laatustereo saa levynne soimaan paljon täyteläisemmin ja vivahteikkaimmin kuin mikään tavallinen soitin. Toteatte, että äänentoisto on täydellinen kuuntelittepa sitten klassista tai pop-musiikkia."
Kuva: Timon radiosivut.fi
Äänilevytekniikan alkuaikana levyt ja niitä toistavat laitteet olivat monofonisia. Ääni oli yksikanavainen ja se kuului yhdestä kaiuttimesta. Ensimmäiset stereoäänilevyt ilmestyivät Yhdysvalloissa vuonna 1958. Kuitenkin yksikanavaisia, monofonisia äänilevyjen toistolaitteita oli yleisesti käytössä vielä 1970-luvun alussa. 
Stereoääni on kaksikanavainen, äänen tullessa kahdesta kaiuttimesta. Tällöin ääneen saadaan tilavaikutelma. Keskustelevien henkilöiden äänet voivat kuulua eri kaiuttimista ja musiikissa voidaan sijoittaa instrumentit stereokuvan eri kohtiin.

"Stereomusiikkia." Juhani K:n sävellys ja esitys.

Ei kommentteja: