26.2.2017

Filmitähdet mainoksissa 1946 - 1960

"9 filmitähteä 10:stä käyttää Lux saippuaa." Tuttu mainoslause vuosien takaa. Siihen aikaan ei paljon kyselty mihin markkinatutkimukseen väite perustuu. Tässä vuoden 1957 mainoksessa Brigitte Bardot väittää käyttävänsä Lux saippuaa. Koska tarkempia tutkimustuloksia ei ole julkaistu, emme tiedä mitä saippuaa Siiri Angerkoski tai Esa Pakarinen käyttivät.
"Lux-tytöt ovat suloisimpia!" Mainos on vuodelta 1946.
Amerikkalainen filmitähti Judy Garland tuli kuuluisaksi näytellessään 16-vuotiaana elokuvassa Ihmemaa Oz (The Wizard of Oz, 1939). Siinä hän laulaa ikivihreäksi muodostuneen kappaleen Over The Rainbow.
Lux-tyttönä oli myös Betty Hutton, joka näytteli pääosaa elokuvamusikaalissa Annie Mestariampuja (Annie Get Your Gun, 1950). Osa oli tarkoitettu Judy Garlandille, mutta tämän sairastuttua roolin sai Hutton. Mainos on vuodelta 1948.
Tässä on Dorothy Hartin Pepsodent-hymy vuodelta 1949.
Hänen kuuluisin roolinsa lienee elokuvassa Alaston kaupunki (Naked City, 1948). Hart on siitä erikoinen Hollywood-filmitähti, että hän oli vain kerran naimisissa, peräti 50 vuotta saman miehen kanssa aina kuolemaansa asti.
Elizabeth Taylor mainostaa tässä Lustre-Creme shampoota vuonna 1952. Hän on eräs kaikkein kuuluisimmista naisnäyttelijöistä ja palkittu mm. kahdella Oskarilla ja useilla muilla huomionosoituksilla. Hänellä oli 7 aviomiestä, joista Richard Burtonin kanssa hän oli naimisissa kahdesti.
Samaa Lustre-Creme shampoota mainostaa tässä Grace Kelly vuonna 1956. Tuolloin hän oli jo esiintynyt mm. Alfred Hitchcockin elokuvissa Takaikkuna (Rear Window, 1954) ja Varkaitten paratiisi (To Catch A Thief, 1955). Jälkimmäistä elokuvaa filmattaessa Ranskan Rivieralla hän tutustui Monacon ruhtinas Rainieriin, ja he avioituivat vuonna 1956. 
"Elokuvauransa lyhyydestä huolimatta Grace Kellyä pidetään nykyään yhtenä Hollywoodin historian suurimmista elokuvatähdistä." (wikipedia)
Tässä vielä Lustre-Creme mainos vuodelta 1960. Ilmoitus väittää neljän viidestä filmitähdestä käyttävän Lustre-Cremeä. Hiuksiansa esittelee tässä mm. Lana Turner, Doris Day, Audrey Hepburn, Shirley MacLaine, Elizabeth Taylor, Lee Remick ja Deborah Kerr.

Ei kommentteja: