24.9.2021

Zenith

 

1911

1924

1929
Georges Favre-Bulle aloitti kellojen valmistuksen Sveitsissä Le Loclen kaupungissa vuonna 1865. Yritys muutettiin Fabrique de montres Zénith -nimiseksi osakeyhtiöksi vuonna 1905. Useiden omistusmuutosten jälkeen LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) osti yrityksen vuonna 1999.
Zenithillä on maine laadukkaiden ja tarkkojen kellojen valmistajana. Se onkin voittanut 1 565 palkintoa tarkkuudestaan. Se on yksi harvoja sveitsiläisiä kellovalmistajia, joka valmistaa koneistonsa itse. Vuonna 1969 julkaistu El Primero -malli oli ensimmäisiä automaattisia kronografikelloja, ja sitä valmistetaan vieläkin. (wikipedia)
Kello - Pieni tietosanakirja 1928

Aika muodostuu siten, että nykyisyys, joka semmoisenaan on ainoastaan häviävä, äärettömän lyhyt silmänräpäys, lakkaamatta siirtyy „taaksemme" eli muuttuu menneisyydeksi ja sensijaan tulevaisuus lakkaamatta „tulee luoksemme" eli muuttuu nykyisyydeksi. Sekin ajatus on outo ja kummallinen, että „todellista" oikeastaan on vain tuo äärettömän lyhyt nykyhetki, jota vastoin menneisyys ja tulevaisuus
eivät oikeastaan ole mitään. (Tietosanakirja 1909-1922)

Aika on olemassaolon ja tapahtumien jatkuvaa ilmeisesti peruuttamatonta etenemistä menneisyydestä tulevaisuuteen nykyhetken kautta. Aika on fysiikan perussuure, jonka yksikkö on sekunti. Ajan merkitys: Aika on noussut hallitsevaan asemaan modernissa yhteiskunnassa. Ajan mittaamisen kehitys ja rannekellojen yleisyys ovat tehneet ihmisistä jatkuvasti tietoisia tarkasta ajasta, ja aikataulut ohjaavat ihmisten elämää ja yhteiskunnan toimintaa. Entisinä aikoina ihmiset ajattelivat vähemmän ajan kulumista eivätkä olleet tietoisia tarkasta ajasta. Maatalouden tarpeisiin riitti taivaan tarkkailu, ja vuorokausirytmin määräsivät Auringon nousu ja lasku. (wikipedia)

Kellomainoksia olen laittanut aiemmin näin:

Ei kommentteja: