4.8.2021

Leijona-kello

 

1929


1933

Leijona-merkkisten kellojen myynnin aloitti vuonna 1910 Tampereella kellotukku- ja vähittäisliike J. W. Lindroos. Kellot olivat sveitsiläisiä Lion-kelloja ja Lindroos rekisteröi niiden nimeksi suomalaisen tuotemerkin ”Leijona”. Perkko Ab osti J. W. Lindroosin liiketoiminnan 1919, jolloin Leijona-kellojen maahantuonti ja tukkumyynti siirtyi heille. Mekaanisia Leijona-kelloja valmistettiin Sveitsissä läpi vuosikymmenien aina 1970-luvulle saakka.

1970-luvulla japanilaiset kvartsikellot voittivat mekaaniset koneistot tarkkuudessa ja hinnassa. Leijonan tuotanto siirrettiin Japaniin ja koneistot vaihtuivat paristokäyttöisiksi. Myöhemmin tuotanto siirrettiin Kiinaan. Leijona on ylivoimaisesti tunnetuin, suosituin ja käytetyin suomalainen kellomerkki. Vaikkei niitä ole koskaan Suomessa valmistettu, mallisto suunnitellaan aina Suomessa. 

Nykyään Leijona-merkki sisältää noin 350 erilaista ranne-, tasku- ja kaulakelloa. Tähän mennessä Suomessa on myyty runsas viisi miljoonaa Leijona-kelloa. (leijonakellot.fi, wikipedia, kaleva.fi, tyyliniekka.fi)

1938

1939

1942

Ei kommentteja: