11.6.2020

Blaupunkt

Vuonna 1938 Sortavalassa myytiin hienoja Blaupunkt-radioita. Radion lyhytaaltoaluetta oli laajennettu niin, että kuuntelijan ulottuvilla oli kaikki maanosat. Erikoisuutena oli asemanvalintanupin vauhtipyörä sekä "taikasilmä." Tämä oli vuonna 1935 markkinoille tullut signaalin voimakkuutta osoittava elektroniputki, jonka avulla saatiin asema visuaalisesti viritettyä tarkasti oikealle kohdalle.
de.wikipedia.org - Magisches Auge - Stefan Riepl (Quark48)
"Taikasilmä"

1960
"... me vietämme nyt usein tällaista yhteistä perheiltaa, juomme kupin pari hyvää kahvia, keskustelemme ja katselemme televisiota, äidillä on käsityönsä ja lapsetkin ovat enemmän kotona iltaisin."
1960

1960
Blaupunkt GmbH oli saksalainen elektroniikkavalmistaja, joka valmisti äänentoistolaitteita koteihin ja autoihin. Blaupunkt perustettiin vuonna 1923 Berliinissä nimellä ”Ideal”. Aluksi yhtiö valmisti kuulokkeita. Jokainen kuuloke testattiin ja merkittiin laatumerkillä: sinisellä pisteellä (saks. Blaupunkt). Ei mennyt kauan, kun asiakkaat kyselivät ”sininen piste” -kuulokkeita. Vuonna 1938 yhtiö muutti nimekseen Blaupunkt. 1950- ja 1960-luvulla Blaupunkt oli saavuttanut johtavan aseman autoradioissa ja autoradio-tarvikkeissa.
1956
Aurelius AG osti Blaupunktin vuonna 2009 ja siirsi kaiken tuotannon kiinalaisille sopimusvalmistajille. Tuotteiden laatu kärsi ja suurasiakkaat, kuten monet autonvalmistajat, alkoivat hankkia tuotteensa muualta. Vuonna 2016 Blaupunkt ajautui konkurssiin ja koko henkilöstö irtisanottiin. Blaupunktista on jäljellä vain eri valmistajille lisensoitava tuotemerkki. (wikipedia)

1974
Vuonna 1974 Blaupunkt-stereopaketin ostaja sai kaupan päälle Valittujen Palojen LP-kokoelman "Suositut Suomalaiset - Toivelevyjä Yleisön Pyynnöstä" (1973)
Yhdeksän LP-levyn kokoelma sisälsi mm. tällaiset kappaleet:

Laila Kinnunen: Lazzarella


Teijo Joutsela ja Humppa-Veikot - Odessa


Pepe Willberg - Elämältä Kaiken Sain

Tapani Kansa - Varkain vien taikka lainaan

Ei kommentteja: