21.3.2019

Airfix pienoismallit 1962

1962
1966
Airfix on Englannin vanhin muovisten pienoismallien valmistaja. Siellä Airfix-nimestä on tullut synonyymi koottaville muovisille pienoismalleille, olivat ne sitten kenen valmistamia hyvänsä. Vuonna 1939 perustettu kumileluja valmistava yhtiö alkoi vuonna 1947 tehdä ruiskuvalumenetelmällä muovisia kampoja. Tämän jälkeen siirryttiin muovisiin koottaviin pienoismalleihin. Vuosien varrella on julkaistu laaja valikoima lentokoneita, laivoja, autoja, henkilöhahmoja, dioraamoja (maisema-asetelmia) ja armeijan kalustoa. 1950-luvulta lähtien erityisen suosittuja ovat olleet toisen maailmansodan aikaiset lentokoneet ja muu armeijan kalusto.
 Tässä on Spitfire-hävittäjän kokoamisohje 1950-luvulta. Pakkauksessa oli pieni liimapullo, jonka avulla muoviosat liimattiin toisiinsa. Mukana oli myös arkki siirtokuvia, joista saatiin tarvittavat tekstit ja symbolit. Oikeassa alakulmassa näkyy teline, jonka päälle pienoismalli voitiin asettaa. 
Pienoismallipakkauksia on eri hintaisia ja kalliimmat ovat suuria, moniosaisia ja haastavia rakentaa. Saatavilla on myös maaleja ja siveltimiä, joilla pienoismalli saadaan viimeisteltyä mahdollisimman autenttisen näköiseksi.
 Nykyisin pienissäkin pakkauksissa näyttää olevan maalit ja sivellin valmiina mukana.
1969
 Airfix julkaisi vuosina 1960-1993 kuukausittaista Airfix Magazine-lehteä.

 Airfix Collectors' Clubin sivuilla on nähtävillä Airfixin hinnastoja ja esitteitä eri vuosilta.

Nopeutettu video Airfixin Messerschmitt Bf110C-2 pienoismallin rakentamisesta.

Ei kommentteja: