8.7.2017

Telefunken (1) 1930 / 1932

Saksalainen Telefunken (alkujaan Gesellschaft für drahtlose Telegraphie System Telefunken) perustettiin vuonna 1903 kehittämään langatonta lennätintoimintaa.
Pian yhtiöstä tuli johtava radio- ja elektroniikka-alan toimija. Telefunken valmisti muun muassa Zeppelin-ilmalaivoihin navigointijärjestelmät, jolla ne saattoivat suunnistaa säästä riippumatta.
Vuonna 1923 yhtiö alkoi valmistaa radiolähettimiä ja vastaanottimia. Myöhemmin tuotantoon tulivat myös levysoittimet, televisiot, nauhurit, vahvistimet, äänilevyt ym.
Telefunkeneita toi Suomeen Sähkö Oy AEG.
"Todella soitannolliset radiokuuntelijat, joiden musikaalinen ja taiteellinen maku on yhtä kehittynyt, valitsevat kovaäänisen Arcophon 5. Se on todella kovaääninen, joka saa epäilijätkin myöntämään, että radio pystyy tarjoamaan täysipainoista musiikkia."
1930-luvulla myytiin radiovastaanottimia, joita kuunneltiin kuulokkeilla. Halutessaan sai ostaa laitteeseen tälläisen erillisen kovaäänisen.
"Radiotekniikan ihmesaavutus. Nyt Te voitte poimia haluamanne lähetysaseman varmasti ja nopeasti - vain pienellä kädenliikkeellä! Telefunken 343:n selkeä asema-asteikko tekee sen Teille mahdolliseksi. Ja tämän uudella sähködynaamisella Telefunken-kovaäänisellä varustetun suur-vastaanottajan äänentoisto on voittamattoman kaiukas ja soinniltaan puhdas! Telefunken on rakentanut monet Euroopan huomattavimmista radiolähettämöistä - myöskin Lahden aseman. Kuunnelkaa Telefunken-asemia Telefunken-koneilla!"
Telefunken 231: "2-piirinen suojahila-vastaanotin yhteenrakennettuine kovaäänisineen, aaltoloukku, verkkoantenni. Asteikko varustettu tärkeimpien asemien nimillä."

Ei kommentteja: