19.3.2017

Palma limonadi 1960 / 1966


Osakeyhtiö Mallasjuoma oli vuonna 1912 Lahteen perustettu panimo. Kieltolain aikana yhtiö alkoi valmistaa virvoitusjuomia. Se osoittautui hyväksi ratkaisuksi, koska niiden valmistaminen oli oluita edullisempaa ja niistä saatiin parempi kate. Yhtiön mainoslause "Ei oo Lahden voittanutta" teki tuotteet tunnetuiksi ympäri Suomea. Mallasjuoma myytiin Hartwallille vuonna 1988.
Palmaa sai eri makuisina 1960- ja 1970- luvuilla. Muistan ainakin ananaksen, appelsiinin ja veriappelsiinin makuiset Palmat. Siihen aikaan ei ainakaan Palmapulloissa ollut kruunukorkkia. Ohuesta metallista tehdyssä tulpassa oli korvake, josta repäisemällä pullo aukaistiin. Usein korvake repesi ja tulppa piti avata vaikkapa linkkuveitsellä. Metallitulpan alla oli vielä korkista tehty tiiviste.
 Lenita Airisto ja Tytöt mainostavat tässä Palmaa vuonna 1966. Käsittääkseni Lenita ja Tytöt olivat malleja, jotka myös tanssivat ja lauloivat. Mieleeni on jäänyt ainakin kappale Jussista saan miehen armaan (1964). Minuakin kutsutaan usein Jussiksi, mutta Helena sai minusta miehen armaan -  Lenitan jäädessä nuolemaan näppejään...
Tytöt: Jussista saan miehen armaan (1964) 
 
Tuo kappale tuli tunnetuksi Les Paulin ja Mary Fordin esittämän nimellä Johnny Is The Boy For Me. Alkujaan se on kuitenkin romanialainen melodia Sanie su zurgalai.


Les Paul ja Mary Ford: Johnny is the boy for me (1953)

 
Maria Lataretu: Sanie cu zurgalai (1937)

Ei kommentteja: