9.3.2017

Irroittakaa moottori 1920 luku

1920-luvun mainoksen kehotus irroittaa itse auton moottori ja lähettää se Tampereelle kuulostaa hieman oudolta nykypäivänä.
 Harald Andersson perusti Oy Auto-tarvike Ab:n Tampereelle vuonna 1924. Kyseessä ei ollut mikään pieni korjaamopahanen. Yhtiön vuonna 1929 julkaisemassa esitteessä mainitaan: ”Autotalomme on tällä hetkellä Suomen suurin ja ainoa täydellinen autoalan erikoisliike. Autotalomme ei lepää milloinkaan. Se on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa, seitsemän päivää viikossa.”
Liike sijaitsi osoitteessa Sorinkatu 1 ja siinä myytiin henkilö-, kuorma- ja linjavaunuja, autotarvikkeita ja renkaita. Kellarikerroksessa oli autohalli, jonne saattoi parkkeerata päiväksi tai säilyttää autoaan pitemmänkin ajan. Monipuolisessa autotalossa oli myös koneistusosasto joka valmisti mm. jousia, iskunvaimentimia, hammaspyöriä, mäntiä, akseleita, venttilejä ja laakereita. Maalaamossa ruiskumaalattiin autoja ja kumikorjaamolla vulkanoitiin vanhoja renkaita. Lisäksi heillä oli Rekord huoltoasema ja autokoulu.
Alla olevassa kuvassa on liikkeen toimitalo vuonna 1929. Alinna kuva rakennuksesta 80 vuotta myöhemmin.
(kuva: Google Maps, 2009)

Ei kommentteja: