26.1.2017

Turun sinappi 1953

Turkulainen Jalostaja aloitti vuonna 1935 puutarhatuotteiden jalostamisen. Vuonna 1948 tuotevalikoimaan tuli Turun Sinappi. Se saavutti erittäin suuren suosion, markkinaosuuden ollessa parhaimmillaan noin 60%. Omistajavaihdosten myötä valmistus siirrettiin vuonna 2003 ensin Ruotsiin ja sitten Puolaan. Vuonna 2014 valmistus siirtyi takaisin Suomeen, nyt Maustaja Oy:lle. Tuotemerkin omistaa kuitenkin kansainvälinen Unilever.
"Suomalaisten kestosuosikki, Turun Sinappia, kuuluu kansamme perinteisiin siinä missä mökit, saunat ja järvimaisemat. Sotien jälkeen lanseerattu sinappi onkin jättänyt jälkensä meihin kaikkiin maullaan sekä rehdillä ja humoristisella asenteellaan.
Rehdillä ja reilulla mielellä Turun Sinappia on myös kuunnellut kuluttajia, joiden toiveesta keväästä 2014 alkaen sinappi on valmistettu jälleen Suomessa! Tarkemmin Maustaja Oy:n tuotantolaitoksella Pyhännällä. Tämä onkin suuri ja tärkeä askel perisuomalaisen tuotteen palauttamisessa takaisin suomalaiseen tuotantoon." (turunsinappia-fi)

Ei kommentteja: