Turkulainen Jalostaja aloitti vuonna 1935 puutarhatuotteiden jalostamisen. Vuonna 1948 tuotevalikoimaan tuli Turun Sinappi. Se saavutti erittäin suuren suosion, markkinaosuuden ollessa parhaimmillaan noin 60%. Omistajavaihdosten myötä valmistus siirrettiin vuonna 2003 ensin Ruotsiin ja sitten Puolaan. Vuonna 2014 valmistus siirtyi takaisin Suomeen, nyt Maustaja Oy:lle. Tuotemerkin omistaa kuitenkin kansainvälinen Unilever.
"Suomalaisten kestosuosikki, Turun Sinappia, kuuluu kansamme
perinteisiin siinä missä mökit, saunat ja järvimaisemat. Sotien jälkeen
lanseerattu sinappi onkin jättänyt jälkensä meihin kaikkiin maullaan
sekä rehdillä ja humoristisella asenteellaan.
Rehdillä ja reilulla mielellä Turun Sinappia on myös kuunnellut
kuluttajia, joiden toiveesta keväästä 2014 alkaen sinappi on valmistettu
jälleen Suomessa! Tarkemmin Maustaja Oy:n tuotantolaitoksella
Pyhännällä. Tämä onkin suuri ja tärkeä askel perisuomalaisen tuotteen
palauttamisessa takaisin suomalaiseen tuotantoon." (turunsinappia-fi)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti