15.4.2020

Läkerol

1926

1928
Läkerolin perusti Adolf Ahlgren, myyntimies Ruotsin Gävlestä, vuonna 1909. Ensimmäiset pastillit valmistettiin arabikumista, eukalyptuksesta ja lakritsista. Sana ”Läkerol” tulee ruotsin kielen sanasta ”läker”, joka tarkoittaa parantamista ja jälkiliitteestä ”ol”, joka puolestaan tuo nimeen lääketieteellisen vivahteen. Arabikumi on on edelleen Läkerol-tuotteiden tärkein raaka-aine.
Läkerol tuotiin Tanskan markkinoille vuonna 1910 ja Norjaan sekä Suomeen vuonna 1912. Nykyään Läkerol on eräs Cloettan tuotteista ja sitä myydään Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Suomen lisäksi Saksassa, Sveitsissä, USA:ssa, Singaporessa, Indonsiassa, Libanonissa, Liettuassa, Belgiassa ja Etelä-Afrikassa.
Adolf Ahlgren kuoli vuonna 1954, mutta A-kirjain Läkerol-pastilleissa muistuttaa tuotteen alkuperästä. (lakerol.fi, cloetta.com)

 Läkerolia kaupiteltiin aikonaan erikoisilla terveysväittämillä. Se mm. "suojaa sairauksilta", "suojaa tartunnalta", "estää nielusairaudet", jne. Lisää Läkerol-mainoksia olen laittanut aiemmin tänne.
1928

1928

1928

Vuonna 1993 Läkerolin uudeksi sloganiksi valittiin ”Läkerol makes people talk.” (Läkerol saa ihmiset puhumaan). 

Ei kommentteja: