25.8.2019

Aurinkomatkat

1970
Vuonna 1963 perustettiin Aurinkomatkat – Suntours Ltd Oy, jonka kolmeksi suurimmaksi osakkaaksi tulivat Area, Suomen Matkatoimisto Oy ja Matkatoimisto Kaleva. Kohteita olivat Gotlanti, Bornholm, Rodos, Italia, Mallorca, Ibiza, Bulgaria, kiertomatkat Euroopan eri maissa ja kaupunkilomat (Wien, Hampuri, Rooma, Ateena, Pariisi, Amsterdam, Pohjoismaiden pääkaupungit, Lugano ja Venetsia).
Kesällä 1966 Aurinkomatkat alkoi käyttää lennoillaan suihkukoneita ensimmäisenä matkanjärjestäjänä maailmassa ja panostaa reittilentojen sijaan tilauslentoihin. Vuonna 1969 siirryttiin käyttämään pääasiassa Finnairin lentoja. Nykyään Aurinkomatkat kuuluu Finnair-konserniin.
Aurinkomatkat sulki Turun ja Tampereen lomamyymälänsä 2014. Jäljelle jäivät Helsingin keskustoimiston lisäksi Oulun ja Lahden myyntitoimistot. (wikipedia)
1970
"Nämä kasvot kertovat kaiken aurinkomatkasta. Suomalaiset suihkusiivet (DC-8-63 tai Super Caravelle) ovat kiidättäneet hänet perille. Ja siellä - ei huolta mistään, sen kuin olla ja nauttia."
1971

Ei kommentteja: