1.4.2018

Hitchcockin elokuvamainoksia 1950-luvulta

Elokuvaohjaaja Alfred Hitchcockia (1899-1980) pidetään jännityselokuvan mestarina, jonka juonenkuljetus oli taidokasta. Hän ohjasi useita klassikkomaineen saaneita elokuvia ja on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista elokuvaohjaajista.
"He tuijottivat liian kauan ja näkivät liian paljon."
Takaikkuna (Rear Window) on Hitchcockin jännityselokuva vuodelta 1954. Pääosia näyttelivät James Stewart ja Grace Kelly. Elokuva kertoo valokuvaajasta, joka seuraa jalka kipsissä ikkunastaan naapureidensa touhuja.
Outojen tapahtumien seurauksena hän epäilee erään naapurin murhanneen vaimonsa. Valokuvaaja tutkii asiaa naisystävänsä avustuksella.

Rear Window esittelyfilmi.
Mies joka tiesi liikaa (The Man Who Knew Too Much) on Hitchcockin jännäri vuodelta 1956. Ohjaaja teki aiheesta elokuvan jo vuonna 1934, mutta tämä on uusi versio samasta tarinasta. Pääosissa ovat James Stewart ja Doris Day.
Tapahtumat alkavat Marokosta ja siirtyvät lapsen kidnappauksen myötä Lontooseen. Elokuvan huipennus tapahtuu Lontoon Royal Albert Hallissa, jossa salamurhaaja
vaanii pääministerin henkeä. Elokuvssa kuullaan hyvin tunnetuksi tullut Doris Dayn laulama ”Que Sera Sera.”
The Man Who Knew Too Much esittelyfilmi.
Vertigo – Punainen kyynel (Vertigo) on Hitchcockin jännityselokuva vuodelta 1958. Sairauseläkkeellä oleva poliisi palkataan varjostamaan salaperäistä naista, joka kuitenkin putoaa tornista ja kuolee. Masentunut poliisi kohtaa myöhemmin saman naisen kaupungilla ja huomaa tulleensa petetyksi. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat San Franciscon kaupunkiin ja sen ympäristöön. Jostain syystä tätä pidetään Hitchcockin parhaana elokuvana, mutta mielestäni kaikki muut tässä esitellyt ovat synkkää Vertigoa parempia.
Vertigo esittelyfilmi. 
Vaarallinen romanssi (North by Northwest) on Hitchcockin jännäri vuodelta 1959. Pääosissa ovat Cary Grant ja Eva Marie Saint. Päähenkilöä luullaan salaiseksi agentiksi ja hän joutuu poliisien ja vakoojien takaa-ajamana pakenemaan halki Yhdysvaltojen. Jännittävän elokuvan kohtauksia ovat mm. myrkytyslentokoneen hyökkäys aukealla pellolla ja kiipeily kuuluisilla presidenttien veistoskasvoilla. 
North by Northwest esittelyfilmi.

Ei kommentteja: