21.1.2018

Ruipelosta nyrkkisankariksi 1952

1952
Charles Atlaksen "Dynamic Tension" lihasten treenausohjelmaa myytiin miljoonia USA:ssa. Kurssin postitse tilattava ilmainen 32-sivuinen esittelyvihko lupasi lihaksikkaan vartalon lisäksi mm. voimakkaan luonteen, seksuaalista virkeyttä ja itsehillintää. Kurssia myytiin erilaisten sarjakuvamainosten avulla. Ne antoivat ymmärtää, että laiha mies oli luuseri josta tytötkään eivät välittäneet. Röyhkeät nyrkkisankarit sen sijaan olivat tosi miehiä. Siinäpä käyttäytymismallia amerikkalaisille nuorille.
1952
Laiha Joe on uimarannalla tyttönsä kanssa. Lihaksikas öykkäri pilkkaa häntä: "Hei ruipelo! Sinun kylkiluusi näkyvät!" Joe sanoo: "Varohan puheitasi kaveri...."
Öykkäri vetää häntä kuonoon ja sanoo: "Turpa kiinni luusäkki!" Tyttö närkästyy siitä, ettei Joe pysty puolustautumaan: "Älä anna hänen lyödä sinua, Joe!"
Joe sisuuntuu ja tilaa Atlaksen bodaus-kurssin kostaakseen öykkärille. Joe lyö tätä turpiin ja tytöt rannalla huokailevat: "Joe, sinä olet sittenkin todellinen Mies!" "Mikä mies! Ja hän oli ennen niin luiseva!"

Samalla asialla oli muitakin yrittäjiä:
1932
1962
 Itse olen ollut ruipelo koko ikäni, eikä se ole minua koskaan haitannut...

Ei kommentteja: