29.6.2017

Tehosiivous 1936

"Nykyisin herra Hannula ei karkaa kotoaan lauantaisin. Ennen se tapahtui aina. Lauantaisiivouksen tähden, jota herra Hannula ei jaksanut sulattaa. Mutta nyt on toisin. Muutoksen sai aikaan TEHO. 
Kas, TEHO-siivous käy niin nopeasti, ettei sitä paljon ehdi huomatakaan ja niin hauskasti, että naisväki on hyvällä tuulella ja hilpeästi lauleskellen suorittaa koko jutun. 'Sitä katselee ihan mielikseen' tuumii Herra Hannula."
TEHO-siivousainetta ei kai enää ole myynnissä, mutta ei silti kannata lähteä siivouspäivänä pakoon. Miehet! Siivotkaa yhdessä vaimonne kanssa. On mukavaa puuhastella yhdessä. Kummallakin on hyvä mieli, kun koti on siisti.

Vuonna 1829 kuvernementtisihteeri ja tukkukauppias Anton Alfthan perusti kynttilätehtaan omistamaansa Kirjolan kartanoon, Karjalankannaksen Johanneksen pitäjään. Aikaisemmin Suomessa kynttilöitä oli tehty ainoastaan kotitarpeisiksi.
1870-luvulla tehtaan toiminnassa saippuan valmistus tuli etusijalle. Kun talvisota alkoi, Havin Oy joutui evakuoimaan laitoksensa Viipurista Riihimäelle. Olojen parannuttua 1950-luvun alkupuolella, Havin tuotanto kasvoi voimakkaasti. 
(havi.fi)

Ei kommentteja: