25.5.2017

Pikakahvi 1953


Yllä olevat mainokset ovat vuosilta 1953 ja 1954 (www.historyworld.co.uk)
 

1959

1963
Pikakahviksi kutsutaan kahvia, joka valmistetaan lisäämällä pikakahvijauheen joukkoon kuumaa vettä. Jauhe on valmistettu kahvipavuista, eikä tuotteeseen lisätä mitään muita aineita.
Kaksi erilaista pikakahvin valmistusmenetelmää patentoitiin jo 1800-luvun lopulla.
Pikakahvia valmistettiin teollisesti ensimmäisenä Amerikassa vuonna 1910. Se oli melko vastenmielisen makuista, mutta suursodan sotilaille se kelpasi.
Nestlen vuonna 1938 markkinoille tullut Nescafe oli jo maistuvampaa ja se tuli suosituksi toisen maailmansodan aikana.
Nykyään pikakahvia valmistetaan joko sumutus- tai pakastekuivausmenetelmällä.
Vajaat puolet maailman raakakahvituotannosta käytetään pikakahvin valmistukseen. Suosittuja pikakahvimerkkejä  Nescafen lisäksi ovat mm. Maxwell House ja Folgers. Suomessa tunnettua hollantilaista Mocconaa myydään lähinnä Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Thaimaassa ja Venäjällä. Omassa kaapissani on purkillinen Grandos pikakahvia.

Ei kommentteja: