21.11.2020

Elokuvamainoksia

 

1934

It's a Gift (Se käy kuin leikiten) on Norman Z. McLeodin ohjaama yhdysvaltalainen komediaelokuva vuodelta 1934. Elokuvan päätähtenä on mainio koomikko W. C. Fields. Hän esittää siinä sekatavarakauppiasta nimeltä Harold Bissonette, jonka haaveena on tulla kalifornialaisen appelsiinifarmin omistajaksi. Yksi elokuvan monista hauskoista kohtauksista on sokean miehen käynti sekatavarakaupassa.

It's a Gift: Sokea mies sekatavarakaupassa.

1947

Fun and Fancy Free (Pennitön ja suruton) on vuonna 1947 ensi-iltansa saanut Disneyn animaatioelokuva. Elokuvassa on kaksi osaa. Ensimmäinen osa on nimeltään ”Bongo”, ja se perustuu Sinclair Lewisin tarinaan. Elokuvan toinen osa ”Mikki ja pavunvarsi” pohjautuu vanhaan satuun Jaakko ja pavunvarsi. Siinä Aku Ankka, Hessu Hopo ja Mikki Hiiri joutuvat nälissään myymään lehmänsä ja saavat tilalle kolme taikapapua, joista kasvaa yön aikana pavunvarsi.

Elokuvan laulujen joukossa on Eat until I Die, jonka sävel on italialainen Funniculi funnicula vuodelta 1880. Aku Ankan äänenä on legendaarinen Clarence Nash.

1953

William Wylerin ohjaama Roman Holiday (Loma Roomassa) ilmestyi vuonna 1953. Se sai kymmenen Oscar-ehdokkuutta, ja palkittiin kolmessa kategoriassa. Elokuvan miespääosaa näytteli Gregory Peck ja naispääosaa Audrey Hepburn, joka sai roolistaan Oscarin. American Film Institute on valinnut Loman Roomassa kaikkien aikojen neljänneksi romanttisimmaksi elokuvaksi heti Casablancan, Tuulen viemän ja West Side Storyn jälkeen.
Roman Holiday Trailer 1953

Roman Holiday - Vespa Ride


1963

The Pink Panther (Vaaleanpunainen pantteri) on Blake Edwardsin ohjaama, vuonna 1963 ensi-iltansa saanut elokuva. Sen pääosissa ovat David Niven ja Peter Sellers. Elokuva on Blake Edwardsin luoman Vaaleanpunainen pantteri -elokuvasarjan ensimmäinen osa. Vaikka elokuvan varsinainen pääosan esittäjä onkin Niven, rakennettiin elokuvasarjan jatko Peter Sellersin ympärille, sillä hänen esittämänsä hölmö ranskalaisetsivä Jacques Clouseau varasti katsojien huomion. Musiikin elokuvaan on tehnyt Henry Mancini.
Pink Panther Trailer

1965
The Great Race on amerikkalainen komedia vuodelta 1965. Pääosissa on Jack Lemmon, Tony Curtis ja Natalie Wood. Elokuvan on ohjannut Blake Edwards ja musiikin on säveltänyt Henry Mancini. Ohjaaja Blake Edwards sai ajatuksen elokuvaan vuoden 1908 New York – Paris -kilpailusta ja pyrki tekemään "kaikkien aikojen hauskimman komedian". 

The Great Race - Trailer

Elokuvahistorian mahtavimmassa piirakkasodassa heitettiin 4000 piirakkaa:
The Great Race piirakkasota.

The Party 1968

The Party (Pahuksenmoiset pirskeet) on Blake Edwardsin ohjaama yhdysvaltalainen komediaelokuva vuodelta 1968. Siinä Peter Sellers esittää kömpelöä intialaista näyttelijää, kävelevää katastrofia joka aiheuttaa kaaosta elokuvansa tuottajan järjestämillä illalliskutsuilla. Mainion musiikin mainioon elokuvaan on säveltänyt Henri Mancini.
The Party Trailer

The Party: Party Poop (Henry Mancini)

* * * * *
Alfred Hitchcockin elokuvamainoksia olen laittanut tänne.
Charade (1963) mainos on täällä.

Ei kommentteja: