Eestiläinen Edvard Puhk laajensi myllärisukunsa liiketoimintaa Suomeen ja perusti Helsingin Mylly ja Kauppa Oy:n vuonna 1934. Mylly-Matti, Pikku-Matti ja Mylly-Maija olivat myllytuotemerkkejä. Vuonna 1952 nimi lyhennettiin Helsingin Mylly Oy:ksi.
Helsingin Mylly Oy markkinoi tuotteitaan 1950-luvulla esittelemällä vieraiden kansojen erikoisherkkuja.
"Kun arabien karavaani pysähtyy erämaamatkallaan ja ryhtyy yöpymispuuhiin, lähtevät jotkut matkamiehet pyydystämään aavikkosisiliskoja. Niistä valmistetaan kamelinlantanuotiolla ateria, joka arabien mielestä on vallan suussa sulavaa.
Pitäköötpä arabit vain hyvänään nuo sisiliskonsa. Meillä sentään on nämä omat herkkumme: Mylly-Matin vehnäpulla, Pikku-Matin herkkupuuro ja Pikku-Juhani näkkileipä."
"Kuuluvat siellä suuressa Kiinan maassa popsivan linnunpesiä ihan herkkunaan. Oudolta taitaisi suomalaisen suussa moinen muona maistua. Meikäläinen kun on tottunut oikeaan ja rehelliseen ruokaan, kuten Pikku-Matti herkkukaurapuuron, jota emännän on helppo valmistaa ja joka antaa puhtia päivän töihin."