Vuoden 1887 saksalaislehden mainoksessa todetaan suunnilleen näin: Boston kirjoituskone. Hyödyllisin joululahja.
Suuri nopeus. Merkittävä ajan ja rahan säästö. Yksinkertaisin käsitellä. Oleellinen henkilöille, jotka kärsivät kirjoituskrampista jne. Tällä koneella, jota voi käyttää kaikkialla, on myös mahdollista työskennellä matkalla ollessa.
Tämä vuoden 1888 kirjoituskone ei näytä matkamallilta.
Sen kehutaan olevan maailman täydellisin kirjoituskone.
Alla kolme kirjoituskonemainosta englantilaislehdistä vuosilta 1890 ja 1897.
(www.historyworld.co.uk)
(www.historyworld.co.uk)
(www.historyworld.co.uk)
Ensimmäinen myyntiin saatettu kirjoituslaite oli tanskalaisen Malling-Hansenin puolipallon muotoinen vehje vuonna 1870. Amerikkalainen E. Remington and Sons alkoi valmistaa nelirivisellä QWERTY-näppäimistöllä varustettuja Type-Writer kirjoituskoneita vuonna 1873. Se oli ensimmäinen kapistus, jolla pystyi kirjoittamaan olennaisesti nopeammin kuin kynällä käsin. Sekä isoja että pieniä kirjaimia voitiin kirjoittaa vasta heidän toisella mallillaan, Remington No.2:lla vuonna 1878. Tässäkin mallissa kirjoittaja näki kirjoittamansa rivin vasta rivin valmistuttua siirtyessään seuraavalle riville.
Saksalaissyntyinen koneinsinööri Franz Wagner kehitti vipukoneiston, joka jätti valmiin tekstin näkyviin. Amerikkalainen John Underwood alkoi valmistaa Wagnerin patentoimaa kirjoituskonetta vuonna 1897. Tämä Underwood No.1 oli kehitykseltään edistynein ja muodostui rakenteeltaan vuosikymmeniä hallinneeksi standardiksi.
Amerikkalainen Leroy Anderson on säveltänyt musiikkikappaleen The Typewriter kirjoituskoneelle ja orkesterille.
Tässä hauska konserttiesitys samasta kappaleesta: