1930 |
"Tarmoke on kerman vastike, johon sisältyy 88 % taatusti tuoretta, separoitua maitoa ja 12 % hienoimpia kasvirasvoja."
1933 |
Riihimäkeläinen Tarmoke Oy valmisti erilaisia rasvasekoitteita eli ns. tekokermaa. Sekoite valmistettiin rasvattomasta maidosta ja kookosrasvasta. Vuoden 1958 kesäkuussa tehdas myytin edistysmielisen osuusliikkeen keskusliike OTK:lle. Tuotetta voitiin käyttää kahviin sekoittamisen lisäksi myös erilaisten jälkiruokien valmistuksessa. Valmistusohjelmaan kuului kolmea erilaista rasvasekoitetta. Punahilkan rasvaprosentti oli 20 prosenttia, Alpin 15 ja Rengas- Tarmokkeen 10 prosenttia. Vuoden 1958 jälkimmäisen puolikkaan myynti oli kolme miljoonaa pulloa ja vuonna 1959 myynti kohosi kahdeksaan miljoonaan pulloon. (hamewiki.fi)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti