1911 |
1911 |
Julius Maggi (1846-1912) perusti yrityksen Sveitsissä vuonna 1872 perittyään isänsä myllyn. Pian tuon jälkeen hänestä tuli teollisen ruoanvalmistuksen pioneeri tavoitteenaan parantaa perheiden ravitsemusta. Alussa tuotemerkin isä Julius Maggi alkoi valmistaa Maggi -tuotemerkillä liemiä, keittoja ja maustesekoituksia. Maggi toi ensimmäisenä markkinoille proteiinipitoiset kasvisateriat, pian tuon jälkeen markkinoille tuli ensimmäiset käyttövalmiit keitot – jo vuonna 1886. Samoihin aikoihin Maggin kanssa olivat saksalaiset Knorrin veljekset myös valmiskeittojen kimpussa. MAGGI on kansainvälisesti tunnettu monipuolisesta valikoimastaan ja hyvästä laadustaan. Suomessa MAGGI -valikoima on laaja ja MAGGI on vuosikymmeniä ollut tunnettu muun muassa suositusta MAGGI Extra lihaliemestä ja MAGGI Mix Spagettikastikeaineksesta. (nestle.fi, wikipedia)
1914 |
Liemikuutio, joka voi olla esimerkiksi liha- tai kasvisliemikuutio, on teollisesti valmistettu kuivattu tiiviste, jota käytetään liha- tai kasvisliemen valmistamiseen tai ruokien maustamiseen niiden valmistusvaiheessa. Niissä on jossain määrin, 2–3 %, tuotteelle nimeä antavaa ainesosaa, yleensä uutteena, mutta pääasiassa ne sisältävät erilaisia E-lisäaineita, kuten arominvahventeita E621 (natriumglutamaatti), E627 ja E631 tai myös hiivauutetta, joka sekin on arominvahvenne. (wikipedia)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti