18.3.2019

Eucalyptus pastillit 1928

1928
"Kuuma juoma on aina miellyttävä ja tehoisa keino, kun tahdotte parantaa kurkkuanne ja kaulaanne. Pankaa 4-6 Eucalyptus-tablettia lasiin kuumaa vettä tai maitoa. Eucalyptus-öljy, jota kautta maailman käytetään terveydellisiin tarkoituksiin kuume ja vilutauteja vastaan, on sitruunan, mentoolin ja sokerin kera tärkein Eucalyptus-tabletin valmistukseen käytetty aines."
1928
Australiassa kasvavasta myrttikasveihin kuuluvasta kuumepuusta (Eucalyptus globulus) saadaan eukalyptusöljyä. Siitä valmistetaan eukalyptolia, jota hyödynnetään lääketieteessä ja hajusteissa. Sillä on antibakteerisia ominaisuuksia, minkä vuoksi sitä on useissa suuhygieniatuotteissa, kuten hammastahnoissa ja suuvesissä. Yhdisteellä on myös limaa irrottavia ominaisuuksia, minkä vuoksi sitä voidaan käyttää yskänlääkkeissä. 
 

Aine löysi tiensä aikoinaan myös Suomeen ja Fazer alkoi valmistaa vuonna 1919 Eucalyptus-pastilleja. Niitä on saatavilla vieläkin. Tomusokerilla päällystetyt pastillit sisältävät sokeria, glukoosisiirappia ja aromeja. Kaikki Fazerin pastillit valmistetaan Suomessa Karkkilan ja Lappeenrannan tehtailla. (wikipedia, fazer.fi)

Ei kommentteja: