17.4.2018

Linguaphone kielikurssi 1964

1964
1964
"Linguaphone on nerokas audiovisuaalinen kielenopiskelumenetelmä, joka perustuu kuulo- ja näköhavaintojen yhtäaikaiseen hyväksikäyttöön. Kuuntelette levyjä, katselette vastaavaa tekstiä ja kuvitusta kurssikirjasta, toistatte kuulemanne. Ja kohta puhutte itse." 
Englantilainen kielenkääntäjä ja kielten opettaja Jacques Roston keksi jo vuonna 1901 käyttää vahasylinterltä kuultavaa puhetta kieltenopiskelussa. Hänen Linguaphone-kursseistaan tuli maailmankuuluja.
Menetelmä on suunnattu itse-opiskelijoille ja periaatteena on "kuunnella, ymmärtää ja puhua." Vahasylinterien tilalle tulivat myöhemmin äänilevyt ja kasetit. Nykyisin kursseja saa CD-levyillä tai ladattavina MP3-tiedostoina.
1970
  Vuonna 1970 kursseja sai äänilevyillä, magnetofonin kelanauhoilla tai C-kaseteilla. Kielikurssi toimitettiin "tyylikkäässä salkussa, jossa on lisäksi kuvitettu tekstikirja, sanasto, kieliopilliset selitykset, opinto-opas sekä vapaaehtoisia harjoituksia."
Suomenkielisen materiaalin avulla saattoi opetella englantia, amerikanenglantia, ruotsia, saksaa, ranskaa, espanjaa ja italiaa.
Vuonna 1928 Linguaphonen saksankielisellä materiaalilla saattoi opiskella englantia, ranskaa, espanjaa, italiaa, hollantia, esperantoa ja afrikaansia.
1971
Myös Valituilla Paloilla oli audiovisuaalinen kielikurssi "Elävää englantia."
1946
Vuonna 1946 saattoi englantia opiskella 6 kertaa vuodessa ilmestyvän aikakauslehden avulla.

Ei kommentteja: