"Kun sota katkaisi useimpien jokapäiväisten kulutustarvikkeiden tuonnin
Suomeen, oli mietittävä vastaavia tuotteita kotimaasta. Kahvillekin
kehitettiin korvikeaineita. Korviketta on tehty
sikurista, sokerijuurikkaasta, punajuuresta, rehujuurikkaasta,
porkkanasta ja muista juureksista, pavuista, herneistä jne."
Sikurikasvin juuri pilkottiin kuutioiksi, ne kuivattiin ja paahdettiin.
"Ensimmäinen sodan jälkeinen kahvierä saapui Suomeen helmikuussa 1946. Se
oli niin odotettu, että laivaa saapui Turun satamaan
vastaanottamaan kaupungin johtohenkilöitä ja muutama ministerikin."
(vahvike.fi)
Kotiviljelyn lisäksi sikurivalmistetta tuotettiin teollisesti. Wilhelm Schauman perusti 1883 sikuritehtaan Pietarsaareen. Sotien jälkeen teollinen valmistus ei enää ollut kannattavaa ja valmistus hiipui vähitellen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti