|
1926 |
Lakta kermakaramellia alettiin valmistaa vuonna 1926. Laktaa saa edelleen Fazerin parhain - pussin mukana.
|
1951 |
Karl Fazer perusti syksyllä 1891 konditorialiikkeensä Helsingissä. Kluuvikadun konditoriassa alettiin vuonna 1895 valmistaa alkuperäisiä Pihlajanmarja-marmeladeja, jotka ovat vanhimipia edelleen myytäviä Fazer-tuotteita.
|
Kuva: Fazer.com |
|
Kuva: Fazer.fi |
Vuonna 1897 Fazer alkoi valmistaa makeisia tehdasmaisesti. Fazerin tehtaan ensimmäisiä karamellilajeja olivat Keisarisekoitus, Iris- ja Kiss-Kiss-karamellit.
Tehtaassa työskenteli noin parikymmentä henkilöä, joista suuri osa tuli Venäjältä. Makeisten vienti aloitettiin 1898, kun tuotteet olivat saaneet palkintoja kansainvälisissä näyttelyissä. Tuotteita myytiin useimmissa Euroopan maissa, mutta myös Marokossa, Levantissa (=välimeren itäpää), Ceylonissa ja Alankomaiden Intiassa.
|
Kuva: Fazer.com |
Kissankuvioiseen paperiin käärittyjä Kiss-Kiss -karamellejä on valmistettu vuodesta 1897. Kiss-Kissin tavaramerkki rekisteröitiin 15. marraskuuta 1901, mikä tarkoittaa että se on vanhin suomalainen Suomessa voimassa oleva tavaramerkki. Kiss-Kissiä myydään nykyisin joulun alla erillisissä paketeissa ja ympäri vuoden Fazerin Parhain -pussissa muiden makeisten joukossa.
|
1971 |
|
1972 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti