16.3.2018

Kahvia, kermaa ja sokeria 1960-luvulta

1961
Korona oli ensimmäinen peltipurkissa vakuumipakattuna myytävä kahvi Suomessa.
1964
Juhla Mokka on edelleen eräs suosituimmista kahvimerkeistä. Muutamia vuosia sitten se valitiin sokkotesteissä parhaimman makuiseksi kahviksi. Vuonna 1964 kirjoitusasu oli Juhla Mocca sekoitus.
1960
1960
Pienessä lasipullossa myytävä Vuokko oli kahvikermana käytetty kasvisrasvapohjainen tuote.
"Kaatakaa hyvään kahviin tilkkanen Vuokkoa. Sulkekaa silmänne - nauttikaa. Arvostelkaa maun mukaan. Avaamattomana se pysyy tuoreena miltei miten kauan tahansa."
1963
1963
Palasokeri oli joko sahattua tai puristettua. Sahattu Sirkku tuli vuonna 1928. Puristettu Pulmu tuli vuonna 1930. Ensin sokeripaloja myytiin irtotavarana. Kilon kuluttajapakkaukset tulivat pian. Sirkku oli kovaa ja hitaasti liukenevaa. Se kesti useamman kahvihörpyn ajan ja tassilta ryystämisen.
Pulmu liukeni ja hajosi suussa nopeasti. Nykyään sekä Sirkku että Pulmu valmistetaan puristamalla ja lohkomalla. (vahvike.fi)
Pulmua ja Sirkkua myydään edelleen. Suomen Sokeri kuuluu kansainväliseen Nordzucker-konserniin ja tuttujen sokeripakkausten kyljessä lukee nykyään Dansukker.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti